Historia

Historia

Vår resa

 2012

Här börjar historien om AXS Nordic. Larry, Johnny och Peter träffas under hösten och tankarna om att skapa en oberoende distributör av glaslösningar börjar ta form. De bestämmer sig ganska snart för att ta klivet och förverkliga sina idéer och drömmar. En intensiv vinter med planering och förberedelser ute i Larry’s friggebod på helgerna tar vid.

2013

15 april 2013 känner man sig redo och presenterar då företaget officiellt med egenbyggd hemsida och allt. En mängd kundbesök varvas med leverantörsmöten där nya intressanta produkter utvärderas och fyller på sortimentet. Efter en hel del letande hittar man även en lämplig lokal och flyttar i december in på Metodvägen i Mölnlycke.

2014

Vårens stora begivenhet är Nordbyggsmässan vilket blir en succé och varpå försäljningen fortsätter öka stadigt i takt med att kunderna blir allt fler. Fokus har hela tiden varit på glasbeslag och ibland med kombination av dörrautomatiker. Under hösten märks en kraftig efterfrågeökning på dörrautomatiker vilket innebär att behovet av lagerutrymme ökar. Vår första egenutvecklade produkt , Nordic Railing, tas fram samtidigt börjar funderingarna på att utöka verksamheten med en första anställning.

2015

Året inleds med att hälsa Kristofer välkommen till företaget. Att bli arbetsgivare är naturligtvis ett stort steg för ett nytt bolag samtidigt som det för AXS låg helt rätt i tid. Tillsammans med extern rådgivning påbörjas ett gediget och strukturerat strategiarbete som skall utgöra grunden för bolagets framtida utveckling. Samtidigt investeras på tid och resurser i att implementera ett nytt affärssystem där vår extraarbetare Andreas drar ett stort lass. Fortsatt satsning på egenutvecklade produkter där karmsystemet, Nordic Frame med tillhörande golv- och takprofiler släpps på senhösten.

2016

Jonas kommer in som teknisk support för dörrautomatiker vilket är ett välbehövligt tillskott och strax därefter anländer Lina som projektledare/BIM konstruktör. Våren blir hektisk med fler transaktioner än tidigare, Nordbygg och flytt till nya lokaler.