Historien om AXS


Vår historia börjar 2012. De tidigare kollegorna Johnny Anckar och Larry Örneholt hade en lång erfarenhet från större företag inom glas- och beslagsbranschen och ville nu förverkliga sina visioner om att bli en oberoende, smart och personlig aktör i branschen. Med sin ekonomiska bakgrund ansluter även Peter Stålstad – och efter en längre tids förberedelser och planering startar trion tillsammans AXS Nordic AB.

Lansering och etablering i Mölnlycke
Den 15 april 2013 presenteras AXS Nordic officiellt. Nu inleds en intensiv period där kundbesök varvas med leverantörsmöten och produktutbildningar, för att säkerställa ett sortiment i toppklass. Snart hittar vi på AXS också vår första lokal, på Metodvägen
i Mölnlycke.

En enkel och populär affärsidé
Inledningsvis erbjuder vi enbart glaslösningar men efterhand plockar vi även in dörrautomatik i utbudet. Satsningen på helhetslösningar, där vi på AXS ger trygghet genom hela processen med vårt kunnande, blir snabbt populär. Idén är enkel: vi ger dig som kund ett bra helhetserbjudande och bemöter dig också på bästa möjliga sätt.

Satsning på egna produkter
Som komplement till leverantörernas produkter väljer vi tidigt att också satsa på egna produkter. 2014 kunde vi stolt presentera vårt helglasräcke Nordic Railing och 2015 kom karmsystemet, Nordic Frame med tillhörande golv- och takprofiler.

Ger oss in säkerhetsbranschen
AXS blir nu alltmer etablerat på marknaden och vi växer med mer personal. Under hösten 2017 öppnas en spännande möjlighet i en annan del av landet, och det blir klart att AXS, tillsammans med danska Hansen Lellinge A/S, tar över verksamheten från en konkursad lås- och säkerhetsgrossist. Utifrån detta startas en helt ny verksamhet med namnet AXS Security AB – som tar AXS in i säkerhetsbranschen.

I framtiden blir det ännu enklare
Idag är vi ett AXS och vårt erbjudande är betydligt bredare med produkter inom glasbeslag, lås och säkerhet. Vi är ett litet men tryggt växande företag där alla engagerat hjälper varandra och där vi har riktigt kul tillsammans – med målet att alltid bli ännu enklare, snabbare, tydligare och mer tillgängliga för dig som kund.

Välkommen att göra entré med oss.